• Contacto
  • Intranet
  • CAT
  • ES
  • EN

ICAC

Institut Català d'Arqueologia Clàssica

  • Quiénes somos
    Investigadores en arqueología
    • Saludo del director
    • Institución
    • Organización
    • Personal
    • Memorias
    • Convenios
    • Igualdad
    • Presencia institucional
    • Excelencia en RH
    • Trabajar en el ICAC
    • Portal de la transparencia
    • Protección de datos
    • Perfil del contratante
    • Facturación electrónica
    • Contacto
  • Investigación
    Creamos conocimiento
    • Grupos de investigación
    • Personal investigador
    • Proyectos
    • Publicaciones científicas
    • Laboratorios
    • Ciencia abierta
    • Tesis doctorales
    • Acciones MSC
  • Formación
    Arqueólogos del mañana
    • Máster universitario en Arqueología Clásica Aplicada. Investigación y transferencia
    • Doctorado interuniversitario en Arqueología Clásica
    • Otros programas
  • Difusión
    Conectados con la sociedad
    • Actividades del ICAC
    • Actividades de los investigadores
    • Transferencia del conocimiento
    • Programa de radio
    • Patrimonio en 3D
  • Servicios
    Apoyo a la investigación
    • Centro de documentación y Biblioteca
    • Unidad de Estudios Arqueométricos
    • Servicio de publicaciones
    • Plataformas científicas
  • Actualidad
    Últimas novedades
    • Noticias
    • Agenda
    • Boletín Archeonea
    • Prensa
    • Suscripción

Noticias

/ Actualidad / Noticias / Difusió

Presentació de les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula 2018

9 mayo 2018

Acte de presentació del Tàrraco a Taula. D'esquerra a dreta, Magí Seritjol, Joan Gómez, Inma Rodríguez i Carlos Segarra.

Per segon any consecutiu l’ICAC col·labora en les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula fent-ne l’assessorament en gastronomia i enologia. Hi participen, en concret, Joan Gómez Pallarès, també director de l’Institut, i Joaquín Ruiz de Arbulo, també catedràtic d’Arqueologia de la URV.

Programa (aquí)

La 21a edició de les jornades, organitzades pel Patronat Municipal de Turisme, s’ha donat a conèixer avui amb la presència de la consellera de Turisme, Inma Rodríguez. Tindran lloc de l’11 al 27 de maig en el marc del festival Tarraco Viva i hi participen 10 restaurants i per primera vegada una pastisseria. Oferiran una setantena de plats, tots elaborats a partir de receptes que actualitzen la cuina de l’antiga Roma. Com ha dit el president de l’Associació Tàrraco a Taula, Carlos Segarra, es tracta d’una «manifestació de gastronomia romana única des de fa 21 anys», una iniciativa singular que a més compta amb la supervisió científica de dos experts de l’ICAC.

Diversos participants de la 21 edició del Tàrraco a Taula.
Diversos participants de la 21 edició del Tàrraco a Taula, avui al Pretori.

Les jornades també incorporen vins fets a la vora de Tarragona, com ha assenyalat Joan Gómez Pallarès, amb la «mínima intervenció tant en el correu com al celler», de manera que «porten la terra a la copa de manera molt semblant a com passava en època romana». En la mateixa línia, el director del festival Tarraco Viva, Magí Seritjol, ha resumit les jornades com una manera excel·lent de «dur la història a la taula», de la qual cosa ben poques ciutats se’n beneficien.

Els establiments participants són Àpats Quattros, Ares, Cócvla, El Cortijo, El Llagut, Entrecopes, Sadoll Restaurant, Les Voltes, El Cortijo i, com a novetat, s’hi afegeixen La Xarxa del Serrallo, el restaurant vegà Vergel i la pastisseria Velvet MGL.

Roda de premsa avui al Pretori, Tarragona.
Roda de premsa avui al Pretori, Tarragona.

 

Debat d’inauguració del Tarraco Viva, amb investigadors de l’ICAC

COMPARTE:
Imprimir PDF
« Inaugurades les XI Jornades de Joves Investigadors en Arqueologia (JIA) a Tarragona
Debat d’inauguració del Tarraco Viva, amb investigadors de l’ICAC »

Actualidad

  • Noticias
  • Agenda
  • Boletín Archeonea
    • Histórico Archeonea
  • Prensa
  • Suscripción
Consorci integrat per:
Centre CERCA:
Centre acreditat:
Plaça d’en Rovellat, s/n, 43003 Tarragona
Teléfono: 977 24 91 33 · info@icac.cat
© 2025 ICAC · Aviso legal · Política de cookies
Esta web está en el PADICAT